Selecteer een pagina

AirPods van Apple zijn prachtige draadloze oordopjes voor dagelijks gebruik, ze werken fantastisch en naadloos samen met jouw iPhone of ander Apple apparaat. Wat ze ook: duur & kwetsbaar, voor mijn forenzen rit op de fiets naar mijn werk (52km) was ik op zoek naar een goedkoop alternatief voor mijn mooie Airpodjes. Een mooi gelegenheid voor een blogje, ik krijg namelijk wel eens de vraag of ik een alternatief weet voor AirPods, want die zijn zo duur!

Mijn boodschappenlijst

 • Onder de €100,-
 • Waterdicht en IPXX goedkeuring
 • Volledig draadloos
 • Voldoende accu capaciteit voor heen en terug fietsen
 • Stevig in het oor
 • Nog wel geluid om mij heen kunnen horen (geen noise cancelling)
 • Stevige kwaliteit voor langdurig gebruik

De zoektocht naar een goedkoop AirPods alternatief

Ik ben mijn zoektocht uiteraard begonnen in Google, daar kom je dan snel uit op goedkope namaak AirPods, daar was ik niet naar op zoek, ik wilde wel een merk waar je je ook kan melden als er iets mis is met het product, namaak voelde voor mij niet goed. Ook kwamen er heel wat opties naar voren van andere bekende merken zoals Jabra, Beats, JBL en Bose. Deze varianten zagen er allemaal goed uit, maar waren net als de AirPods stevig aan de prijs en ook niet allemaal helemaal waterdicht.

Alternatief AirPods

Het alternatief vond ik uiteindelijk via Bol.com in de vorm van RolfStone, het viel mij op dat Rolfstone zelf de verkoper was, hierop ben ik naar hun website gegaan om wat meer informatie in te winnen. Het bleek dat zij de oordopjes zelf (laten) produceren en direct aan de consument verkopen via de eigen website en bol.com, geen tussenhandel (behalve de markup van Bol.com) dus, dat betekend meer winst voor Rolfstone en een lagere verkoopprijs voor de consument, dat idee beviel mij wel!

[affegg id=2]

Goede optie?

Om te kijken of Rolstone wat is ben ik op zoek gegaan naar video’s en reviews waarvan het overgrote deel positief was, een aantal waren duidelijke verkoop ‘praatjes’. Maar de plussen en minnen waren mij helder waarna ik overgaan ben tot de aankoop. De levering was zoals beloofd.

Mijn ervaring.

Ik heb de oordopjes nu een aantal weken in gebruik en kan je mijn eigen ervaring vertellen, disclaimer, de meeste reviews kloppen aardig! Ik hou zelf heel erg van bondige to the point reviews, dus hierbij de plussen en minnen opgesomd. Ik vergelijk ze soms met de AirPods, dat is niet helemaal eerlijk qua prijs en naadloze werking tussen IOS en de AirPods, maar het geeft een duidelijk (kritisch beeld)

De nadelen

 • Synchroniseren kostte wat moeite en uitleg. Bluetooth verbinden maken werkte zoals beschreven, maar lukte mij niet zonder.
 • Oordopjes lopen soms niet synchroon, de knopjes op de zijkant 1x indrukken (pauze) en daarna weer indrukken (play) lost dit op.
 • Bij een oortje in de case laten zitten blijft de ander ook uit in mijn ervaring. Bij 1 tegelijk in mn oord deed ik de ander los in mn zak.
 • Lang laden voordat de oplaadbare case volledig vol is (5 uur ongeveer)

De voordelen van dit goedkope AirPods alternatief

 • Enorm lange batterijduur
 • Goede prijs/kwaliteit €79,-
 • Oplaad case beschikt ook over forse batterij, vaak opnieuw laden van de dopjes is dus mogelijk
 • Zitten stevig vast in je oor
 • Handige knopjes en commando’s om je apparaat te bedienen
 • Veel siliconen opzetstukjes beschikbaar met altijd de juiste maar zodat de dopjes goed blijven zitten en comfortabel zijn
 • Audio kwaliteit was meer dan prima! Heerlijk voor muziek maar ook de navigatie en podcasts waren ondanks wind ruis goed te horen en in duidelijke en mooie klank.

Alternatief voor AirPods bestellen?

Alles bij elkaar zou ik deze oordopjes absoluut aanraden, ik heb ze gekocht voor €79,- bij RolfStone zelf. Eerlijk gezegd had ik voor deze dopjes ook de begrote €100,- betaald 😉

Tijdens het fietsen blijven de dopjes goed zitten en na een aantal keren gebruiken kon ik ze de volledige 2 uur fietsen zonder irritaties inhouden, ze waren in het begin wel eventjes wennen, ze zijn namelijk wat lomper en grote dan AirPods maar blijven in tegenstelling wel ontzettend goed zitten!

Alternatief AirPods