Selecteer een pagina

Een veilig gevoel als je weg bent van huis of wanneer je slaapt. Tegenwoordig is het zeer toegankelijk en betaalbaar om een goed werkend alarmsysteem in je huis te hebben. Ik heb zelf gekozen voor een alarmsysteem van WoonVeilig.

Eisen voor mijn situatie

 • Bedienen via app
 • Makkelijke te monteren zonder bekabeling
 • Camera/opname mogelijkheden
 • Betrouwbare doormelding
 • Bereik tot en met de berging
 • Rookmelder mogelijkheden
 • Mogelijkheid bedienen zonder app

Waarom een alarmsysteem?

Ik heb zelf gekozen voor een alarmsysteem omdat ik graag op afstand wil weten hoe het er voor staat in huis, of er nou ingebroken wordt of brand uitbreekt, het geeft mij een prettig gevoel wanneer ik weet dat ik van deze zaken op de hoogte ben en meteen actie kan ondernemen.

Bij brand snel actie

Niet alleen direct op de hoogte in geval van brand als je zelf thuis bent, ook als je er niet bent kan ik met de camera meteen zien of het om een valse melding gaat of dat er daadwerkelijk iets aan de hand is en ik dus 112 kan meldingen met een gecontroleerde melding. Brand kan in een vroeg stadium ontdekt worden, wanneer de buren eerst moeten reageren op het alarm als je er niet bent en dan nog eens de hulpdiensten moeten inschakelen ben je minuten verder. Minuten die het verschil kunnen maken tussen een uitgebrande woonkamer of een brand die nog geblust kan worden.

Inbrekers afschrikken

Een alarmsysteem geeft wat peace of mind, maar zorgt er in grotere mate voor dat het inbrekers afschrikt wanner duidelijk wordt gemaakt dat je woning beveiligd is.

Installatie zonder gereedschap

Ik ben handig met computers, maar niet met gereedschap of elektronica, gelukkig kan het WoonVeilig systeem bevestigd worden met tape of schroeven en gaat de voeding via batterijen. Ideaal en geen ingrijpende aanpassingen in je woning nodig.

Doormelding

De doormelding van WoonVeilig is de beste die ik ooit gebruikt heb met een beveiligingssysteem die gaat namelijk via een telefooncentrale en je wordt dus gebeld. Dit heeft bij mij tot nu toe altijd gewerkt, wanneer de stroom uitvalt zit er een accu in en blijf het alarm werken. Indien je internet dan ook meteen wegvalt zal je een melding ontvangen dat je huiscentrale geen verbinding meer heeft met de woonveilig server.

Handige app met geo fencing

Sinds kort is mogelijk wanneer je buiten een bepaalde straal van je woning bent het alarm automatisch aan gaat en je een melding ontvangt wanneer je terugkomt met de melding of je je alarm met een druk op de knop wilt uitzetten.

Nadelen

 • Geen koppelingen met homekit, Alexa of Google
 • Afhankelijk van internet verbinding
 • Camera is niet zeer stabiel en werkt daardoor niet altijd
  contact hierover gehad met woonveiling, oplossing is er niet. Ik zou dus een andere camera aanraden. Bij voorbeeld van Foscam, daar ben ik zeer tevreden over.

Kopen of niet?

Al met al zou ik het systeem zeker aanraden, alleen de camera werkt gewoon niet zo stabiel en makkelijk als het zou horen. Die raadt ik af totdat woonveilig dit oplost. Als alternatief kan ik je de Foscam C2 aanraden, die gebruik ik zelf ook in de garage en die verbinding is zeer betrouwbaar tot nu toe.